Rheinland-Pfalz szerdától nyit, a turizmusban is

Rheinland-Pfalz azonnal nyit

Rheinland-Pfalz miniszterelnöke nyitásokat jelentett be. Már szerdától, május 12-től kinyitnak az üzletek, tesztelés nélkül, és a kontaktmentes turizmus is lehetséges. Baden-Württemberg egyelőre reménykedik, Bajorország május 21-én nyit, a kishatár már szerdától.





Malu Dreyer (SPD) tartományi miniszterelnök ma jelentette be, hogy 3 lépéses nyitást terveznek. Elmondta, hogy ez azért is lehetséges, mert a járványügyi számok folyamatosan csökkennek.

Nyitás várható a kereskedelemben, gasztronómiában, turizmusban, sportban és kultúrában ott, ahol a járványügyi számok tartósan a 100-as érték alá esnek.

1. Első nyitási lépés

Már szerdától, május 12-től megnyithatnak az üzletek, tesztkötelezettség nélkül. A kontaktmentes turizmus is indulhat, ez azt jelenti, hogy a hotelekben ismét meg lehet szállni turistáknak is, a kempingek megnyitnak. Itt érkezéskor kell negatív tesztet felmutatni és minden 48 órában egy újabbat csináltatni.

A sportolási lehetőségek is megnyitnak, ott, ahol a távolságot be lehet tartani.




2. Pünkösdkor, május 21-én jön a második nyitási lépés

Május 21-re tervezik a második nyitási lépést. Ekkor a szabadtéri kulturális rendezvények, sport a szabadban nézőkkel is lehetséges lesz.

Ezekhez is negatív tesztek kellenek majd és max. 100 néző lehet.

Ahol a járványügyi érték 50 alá esik, ott az éttermek belső részei is megnyithatnak, negatív teszttel.

3. Harmadik nyitás június közepén

A harmadik nyitást június 2-ára tervezik. A strandok és minden hotelrészleg megnyithat, az éttermek belső részei is és a kulturális szolgáltatások, mint a mozik, múzeumok. Mindenhova a negatív teszttel lehet menni.

A városok kétharmada a 100-as érték alá esik

A 36 régió közül 24-ben a járványügyi értékek a 100 alá esnek. Ez azt jelenti, hogy rájuk érvényesek a tervezett nyitási koncepciók.




Remény a szomszédos tartományokban

Baden-Württemberg pünkösdig vár a nyitással ott, ahol a 100-as érték alá esnek a járványügyi számok.

Szerdától nyitja meg Bajorország a kishatárforgalmat Ausztria felé, így már át lehet menni vásárolni Ausztriába, barátokat, családtagokat meglátogatni, írja a WELT magazin.

Bajorország május 21-ére jelentette be a turisztikai nyitást, Ausztria már május 19-től nyit turisztikailag is.

Németországban egységes nyitás június közepén várható, a tartományi vezetők találkozója június 10-én lesz.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.