Bajorország: augusztus 23-tól lép életbe sok helyen a 3G szabály – Münchenben is

Uj szabályok Bajorországban

Hétfőtől, augusztus 23-tól Bajorországban életbe lép az új koronarendelet, amiben az augusztus 10-i tartományi találkozón megegyeztek. Ez azt jelenti, hogy ott, ahol a járványügyi érték eléri a 35-öt, ott életbe lép a 3G szabályozás, vagyis belső terekben csak oltottak vagy teszteltek mehetnek be.




Mi érvényes hétfőtől Bajorországban?

Bajorországban az egészségügyi minisztérium közlése szerint ott, ahol a 7 napos fertőzöttségi érték eléri a 35-öt, ott a zárt terekben életbe lép a 3G szabályozás. Ez hétfőtől pl. Münchenre is érvényes.

Ez az alábbiakra vonatkozik:

  • Zárt térben lévő rendezvényeken
  • Éttermek, kávézók belső terei
  • Testközeli zárt térben történő szolgáltatások, pl. kozmetikus, fodrász
  • Szabadidős tevékenységek pl. mozi, múzeum, sport tevékenységek, pl. úszás, fitnesz, melyek zárt térben vannak
  • Szállásokban, panziókban, hotelekben a negatív tesztet érkezéskor kell felmutatni és ezután minden 72 órában egy újat kell végezni
  • Kórházi látogatások




A tesztek max. 24 órásak lehetnek, PCR teszt esetében max. 48 órás.

Kivételek a teszt alól a beoltott személyek és a gyógyultak, csakúgy, mint a gyermekek 6 éves korig. Azok az iskolások is kivételek, akiket az iskolákban rendszeresen tesztelnek, ez a szünidőre is érvényes.

A jelenlegi fertőzöttségi értékeket egy interaktív kártyán itt lehet megnézni.

Fertőzöttségi érték Bajorországban

A sport- és kulturális események

Az országos jellegű sport- és kulturális rendezvények a jövőben is lehetségesek lesznek függetlenül a járványügyi értéktől.

Negatív teszttel, oltásigazolvánnyal, alkohol értékesítésének és fogyasztásának tiltása mellett. A nézőközönség maximális száma nagyobb lehet az eddiginél, vagyis 50%-os kihasználtság is lehetséges lesz és max. 25.000 fő.




Markus Söder véget akar vetni a járványügyi számokhoz való igazodáshoz

Markus Söder Bajorország miniszterelnöke azt nyilatkozna, hogy Baden-Württemberg példáját szeretné követni, és figyelmen kívül szeretné hagyni a fertőzöttségi értéket.

Ehelyett bevezetnék az un. kórház-jelzőt (Krankenhaus-Ampel), mint mértékadót, amely az intenzív osztályok helyzetét tükrözné.

Markus Södernek tetszik Baden-Württemberg határozott lépése, itt augusztus 16-án vezették be a 3G szabályozást, függetlenül a fertőzöttségi értéktől, mindenhol. A szórakozóhelyek megnyíltak és így szinte mindenki számára elérhetővé váltak, igaz, az oltatlanoknak csak PCR-teszttel.

De Niedersachsen és más tartomány is jelezte, hogy a jövőben nem csak a járványügyi értékeket akarják figyelembe venni.

Hogy Markus Söder elképzelése mikor léphet életbe Bajorországban, még kérdéses. Egy biztos:

Egy további lezárás nem lesz.

– mondta Söder.

Forrás Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.